Ebooks

Is dementie erfelijk? Is Francis na moeder en grootmoeder aan de beurt? Francis wil zelfstandig blijven wonen en probeert haar angsten en vergeetachtigheid te verbergen. Helaas lukt dit steeds minder doordat de dementie haar meer en meer te pakken krijgt. Het levert angstige en verdrietige momenten op. En dat niet alleen. Tot grote hilariteit van haar puberende kleinkinderen leiden haar ongeremde emoties tot beschamende uitspraken. Uiteindelijk komt het onvermijdelijke: ze moet weg uit haar vertrouwde en geliefde omgeving.

Wanneer Francis te ziek wordt om te vertellen wat er in haar hoofd omgaat, vertelt dochter Stella verder over het aftakelingsproces van haar moeder. 

Een op waarheid gebaseerd verhaal: aangrijpend met een vleugje humor. 

Reactie plaatsen

Reacties

Willeke van den Berg
6 maanden geleden

“Geweldig boek! De korte hoofdstukken vind ik erg prettig, omdat ik dan even ‘snel’ tussendoor het boek kan pakken.
Om door de ogen van je moeder dit traject te lezen, dat raakt me enorm. Haar angst, verwarring.
Prachtig beschreven”.
De laatste bladzijdes raakten mij enorm. Ik las ze op het Spaanse strand.. kon een traan niet onderdrukken.

Mad Staf
6 maanden geleden

Het was een zeer aangenaam boek om te lezen, geen moeilijke termen. Het verhaal van Francis en haar familie, ik vond het heel pakkend wanneer Francis naar een woonzorgcentrum moet verhuizen.

Arend Halfmouw
6 maanden geleden

Wat heb je een geweldig mooi boek geschreven! Dit weekend heb ik het bijna achter elkaar uitgelezen. Af en toe ook gewoon hardop gelachen.
Voor mij heel herkenbaar. Je bent dicht bij de waarheid gebleven.

Anita Elken
6 maanden geleden

Ik had hem willen ‘bewaren’ voor de vakantie . Maar Corona stuurde roet in het eten. In één adem uitgelezen op quarantaine dag één. Je schrijft om te blijven lezen . Een traan en een glimlach wisselen elkaar af bij het lezen van je boek . Anita Elken