Boeken

Rode Draad Trilogie

€ 45,00

Rode Draad Trilogie

€ 45,00

In de Rode Draad Trilogie neemt Flora je mee in haar zoektocht naar haar kern, haar authentieke zelf. Om te kunnen transformeren zal ze de rode draad in haar leven, haar problemen met relaties, moeten doorbreken. In ‘Dans door het verleden’ heeft Flora een reïncarnatietherapie sessie en ziet ze hoe haar trauma als zigeunermeisje Mila is ontstaan. Om meer inzichten te krijgen in haar problemen, stort ze zich op haar oude fotoalbums en dagboeken in ‘Duik in het heden’. Ze omarmt haar kwetsbaarheid en vergaart steeds meer wijsheid. Wanneer ze gelukkig is en zich eindelijk lekker voelt in haar eentje, krijgt ze in ‘Droom naar de toekomst’ een ernstig ongeluk en ervaart een bijna-doodervaring. Deze heftige ervaring is bepalend voor Flora’s toekomst.

 

Deze trilogie laat zien dat je als mens enorm krachtig bent en trauma’s kunt overwinnen als je begrijpt waar deze vandaan komen. Door het volgen van je intuïtie ontdek je het levenspad dat voor je klaarligt, waardoor dromen werkelijkheid worden en je een vrijer, gelukkiger en lichter leven krijgt.

 

DANS DOOR HET VERLEDEN

 

“Een verhaal over onmacht, liefde en bovendien is ‘Dans door het verleden’ loeispannend verteld. De roman blinkt uit in een vlotte vertelstijl, het hoofdpersonage en haar gedachtewereld en de rake historische setting. Het werkt toe naar een gruwelijke climax, vol met wrange pijnlijkheid, waarna je met een zucht wilt wachten op het volgende deel.” -Jules Hoenderop, auteur van Joy.

"Hoewel dit boek confronterende en pijnlijke thema's heeft, is het geen tranentrekker geworden door de bijzondere uitwerking. Naast intense scènes is er ook plaats voor vrolijke of hoopvolle momenten, wat zorgt voor een mooi evenwicht. De vlotte schrijfstijl en een snuifje spanning maakt dat ik door de bladzijden heen vlieg. Het aangrijpende avontuur krijgt een extra dimensie door de connectie van Mila met wat niet zichtbaar is. Dans door het verleden gaat over jezelf kunnen en mogen zijn in alle omstandigheden . Ondanks Mila haar afgrijselijke verleden is er altijd verandering mogelijk en is liefde het antwoord op haat. Elke dag brengt een nieuwe kans en al lijkt dit niet altijd zo, je hebt altijd een keuze is de boodschap die me zal bijblijven." - Fany Van Hemelen - Boekinkt!

 

DUIK IN HET HEDEN 

 

“Zonder het eerste boek van deze trilogie te hebben gelezen, las het verhaal toch heel vlot. Je leeft mee met Flora en haar foute keuzes. Om de verkeerde redenen in een relatie blijven hangen, ik denk dat elke vrouw zich hier wel in herkent. 

Je kwijlt mee over Diederik, maar wil nadien tegen Flora roepen dat ze maar snel uit die relatie moet stappen! Het einde maakt me wel vreselijk nieuwsgierig naar het vervolg.” - Chantal Van der Taelen, proeflezer

 

"‘Duik in het heden’ gaat verder waar ‘Dans in het verleden’ ophoudt. Flora is op zoek naar de zin van een relatie in haar bestaan. In het verleden heeft ze met veel mannen gedatet maar hier is nooit een standvastige relatie uit voortgevloeid. Ze kwam de juiste niet tegen al dacht ze van wel. En in die relaties heeft Flora zich compleet aangepast. Maar wie is zij zelf? In die zoektocht duikt ze in haar dagboeken van vroeger en krijgt zo een beeld van hoe ze toen was maar besluit dit niet meer te willen.

Met behulp van haar spirituele kant probeert ze te varen op wat haar ingegeven wordt door wat er is tussen hemel en aarde.Hierbij kiest ze voor zichzelf en dit brengt haar uiteindelijk vrijheid!

Rina omschrijft op een pakkende manier over reïncarnatie en spiritualiteit. Zij doet dit op een spannende en humoristische manier waardoor deze onderwerpen niet zweverig worden. Een mooie manier om eens over deze onderwerpen te lezen.

Wat me bij is gebleven uit dit boek is: Blijf dicht bij jezelf, je onderbewustzijn vertelt wat goed voor je is." - Heleen Lenos, proeflezer

 

DROOM NAAR DE TOEKOMST 

 

"Ook dit boek leest weer supervlot! Rina is als schrijfster zeer sterk in het oproepen van emoties. Zoals bij de beschrijving van het leven in de Malediven heb je spontaan heimwee naar hoe het vroeger was. Toen zaten de buren inderdaad nog buiten op een warme zomeravond en werd er gekletst tot zonsondergang. 

Je hebt meteen al een bloedhekel aan schoonbroer Roelof en medelijden met zus Hester. In relatie tot anderen komt Flora hier toch enkele keren als hardvochtig en egoïstisch uit de hoek, al is het maar in gedachten.

In dit boek had ik wat problemen met de sprongen in tijd, al worden die nadien wel verklaard en met de ‘conversatie’ met Harmen. Ondanks onze verschillende levensvisies vind ik dit een zeer onderhoudend verhaal en leef je ontzettend mee met Flora." - Chantal Van der Taelen, proeflezer

 

Flora woont in Noord Spanje met haar goede vriend Lodewijk om de hoek, aan deze vriendschap en het kunstschilderen, haar nieuwe hobby, heeft ze genoeg. Ze is voor het eerst van haar leven gelukkig met zichzelf zonder relatie en gaat in haar eentje op reis. Een ernstig ongeluk maakt dat Flora in coma in het ziekenhuis van Marrakech belandt. Wanneer ze weer bij bewustzijn is en vertelt over haar bijna-doodervaring, denken haar kinderen dat ze wartaal uitslaat. 

Weer terug in het normale leven valt het Flora zwaar weer verder te gaan waar ze was gebleven. Ze verlangt terug naar de vredige sferen tijdens haar coma en naar haar zielsgenoot. Maar waar is hij? Vindt ze hem ooit terug?

 

 

Duik in het heden

€ 18,50

Duik in het heden

€ 18,50

Flora vraagt zich al jaren af wanneer haar prins op het witte paard komt. Na haar scheiding was er geen man die bleef en ze is nog steeds alleen, waar ze schoon genoeg van heeft. Wanneer ze beseft dat het mislukken van de relaties aan haarzelf ligt, gaat ze op zoek naar inzichten. Heeft ze bindingsangst of verlatingsangst? Is ze verslaafd aan relaties of aan seks? Ze probeert antwoorden te krijgen door te duiken in de verhalen van haar dagboeken en in de fotoalbums van vroeger. 

Flora gaat terug naar haar kern. Door haar transformatieproces kan het ze het verleden loslaten en loskomen van blokkades en trauma’s. Wanneer ze Diederik tegenkomt, is ze ervan overtuigd dat dit een gezonde relatie wordt en ze stort zich opnieuw vol overgave op het liefdespad. 

 

In dit eerste deel van het verhaal over Flora, maak je kennis met Mila. Mila geen fijn leven in het gezin. Ze is alleen blij wanneer ze kan dansen en ze haar geheim kan vergeten. Samen met haar beste vriend Janos gaat ze optreden: Janos op de gitaar en Mila danst. ‘Dans, Mila, dans!', klinkt het op ieder stadsplein. Oma Tsera is de enige die Mila begrijpt en ze leert haar de fijne kneepjes van de waarzeggerij. Op jonge leeftijd ontmoet Mila haar grote liefde in de stad Szeged die ze, als ze met haar familie verder reist, iedere dag mist en jarenlang aan hem denkt. Met deze jongen met felblauwe ogen in haar gedachten staat ze lange tijd niet open voor de liefde. Uiteindelijk kiest ze met haar verstand voor een veilige toekomst. Als Mila haar geluk vindt, duurt het goede leven niet lang en gaat het in vlammen op.

Benieuwd naar hoe het afloopt met Mila en hoe Flora en Mila met elkaar verbonden zijn?  

 

Wat gebeurt er in het hoofd? Heb jij je dat ook afgevraagd bij je dierbare met dementie of bij jezelf na de diagnose dementie? Dan is het boek 'Welke dag is het vandaag?' een leidraad in de weg die je/jullie gaan. Het biedt handvaten en inzichten in de vorm van een ervaringsverhaal.

Het boek is geëindigd in de top 3 van de Indie Awards 2022, categorie non-fictie.

Velen gingen je voor dit boek te lezen en waren enthousiast:

“Bijzonder, hoe je mij ook in het hoofd van mijn moeder laat kijken.” - Domenico

“Het verhaal leest heel fijn, makkelijk en snel. De hoofdpersonen komen echt tot leven en ik wilde echt doorlezen. Ontroerend en aangrijpend om te lezen hoe je moeder het dementieproces zelf heeft ervaren.” - Jenice

"Het boek heeft me diep geraakt , ik heb gelachen , gehuild , en ondanks het beladen onderwerp heb ik er ook van genoten. Ik kan het boek niet anders dan aanraden, omdat het een kijkje geeft in de wereld die dementie heet. - Wijna

Reactie plaatsen

Reacties

Helen Duinker
2 maanden geleden

Ik had hem binnen week uit. Laatste hoofdstukken vielen mijn ogen bijna dicht omdat ik echt moest slapen, maar kon niet stoppen met lezen...
Lieve Rina Stam dit boek heb je top geschreven, kan bijna niet wachten op de volgende 2 delen...

Esther Koch
een jaar geleden

Kon je boek niet wegleggen. Ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld omdat ik jullie ken. Maar zojuist jankend het laatste stukje gelezen. Mooi hoe je beide kanten laat zien van iemand met dementie, maar ook hoe het voor de omgeving is. Gelukkig bleven jullie de humor erin houden. Respect voor jullie

Nelly van Drenth
een jaar geleden

“Een en al herkenning. Van het niet gewassen willen worden door een man, de mergpijpjes, het zingen, opstandigheid, tot heel lief zijn. Zeer emotioneel.
Ik schreef je al dat mijn moeder twee weken geleden overleden is en ik nu pas was begonnen aan je boek. Tranen”

Ellen de W
een jaar geleden

"Ik heb het boek (even) aan de kant moeten leggen. Het kwam te dichtbij. Mijn moeder is dement en ik woon in het buitenland. Opeens werd mijn vader ziek. Misschien dat ik dit weekend weer even lees”

Helena Duinker
een jaar geleden

“Wat een mooi ontroerend verhaal. Super hoe je het proces omschrijft. Veel herkenning mijn eigen moeder is ook dementerende maar voor nu nog goed mee te praten”

Hilja Klaver-Vos
een jaar geleden

“vele gelijkenissen met mijn tante en moeder. Komen herinneringen weer terug.”

Marieke Punt
een jaar geleden

“Hoi Rina, heb je boek uit.
Prachtig en herkenning kwam bij mij ook weer boven. Bijvoorbeeld in het stuk dat 'ma', zoals je haar altijd noemde, in de Schiphorst kwam wonen.
Beelden kwamen weer boven, en ik herkende me in Merel die aan kwam lopen terwijl jullie met ma en haar tassen en zij zittend voor de balie met glas stonden te wachten.
Maar ook personen die je omschrijft als bewoners in zowel oude als nieuwe Schiphorst.
Precies zoals ik haar kende lees ik alles terug..
En stiekem had ik op het einde van je verhaal ook vochtige ogen, manier hoe je t omschrijft ..
Dus een groot compliment voor jou mag je trots op zijn en dat zal je moeder ook zijn.”

Erik Flierman
een jaar geleden

'Wat voor dag is het vandaag?'

Prachtboek, eergisteren begonnen, nu uitgelezen. Veel leuke, herkenbare, emotionele, grappige momenten.
Dank je voor het schrijven van dit boek.
Ik denk met liefde, zoals vele collega's terug aan je moeder. Het was een eer en een waar genoegen om haar te mogen verzorgen/verplegen.

Maaike van Arend
een jaar geleden

“Eind december vorig jaar kwam ik via Facebook in contact met Rina Stam. Zij was met haar eerste boek bezig, ik met mijn tweede boek. Er kwam nog wat vaker contact, ik had de eer om wat achtergrondinformatie te ontvangen van hoe haar boek tot stand kwam en nu is het dan uitgekomen en op de markt.
'Welke dag is het vandaag?' gaat over de aftakeling van Rina haar dementerende moeder. Maar het is geen belerend boek, het is een boek met enorm veel emotie. In het eerste deel van het boek doet Francis (de moeder) haar verhaal, en je voelt werkelijk de wanhoop, de angst en de boosheid die ze voelt omdat ze zich ervan bewust is van wat er gaande is. Haar moeder en oma hebben het immers ook al gehad. In het tweede deel van het boek neemt Stella, de dochter, het stokje van het vertellen over. Ook daar voel je continu de liefde voor haar moeder, maar ook alle andere emoties die met zo'n proces gepaard gegaan, komen op een heel natuurlijke manier voorbij.
Het is een boek wat zeker de moeite waard is om te lezen, ook als je geen dementerende oudere in de omgeving (gehad) hebt. Ik geef wél even een waarschuwing: als je van de makkelijke tranen bent (zoals ik), heb dan zakdoekjes bij de hand. Want er zijn soms stukken waar die echt wel nodig zijn. Maar dat is voor mij alleen maar een heel positief iets, dat betekent dat Rina Stam het prima voor elkaar gekregen heeft om de emotie op een geloofwaardige manier over te brengen!
Via https://www.boekenvanrina.nl/boeken kan het boek besteld worden, wat overigens al aan een tweede druk toe is! Heel knap vind ik dat in tijden waarin het echt niet makkelijk is om 200 boeken in een paar weken te verkopen.”