Dans door het verleden

In dit eerste deel van de Rode Draad Trilogie over Flora, maak je kennis met Mila. Als klein meisje wil Mila haar vader graag een groot plezier doen, maar is het wel goed wat er gebeurt? Samen met haar beste vriend Janos gaat ze optreden: Janos op de gitaar en Mila danst. ‘Dans, Mila, dans!', klinkt het op ieder stadsplein. Al dansend kan ze haar geheim vergeten. Oma Tsera leert Mila de fijne kneepjes van de waarzeggerij, ze hebben beiden de gave waar te nemen wat er tussen hemel en aarde is. Op jonge leeftijd ontmoet Mila haar grote liefde in de stad Szeged die ze, als ze met haar familie verder reist, iedere dag mist en jarenlang aan hem denkt. Met deze jongen met felblauwe ogen in haar gedachten staat ze lange tijd niet open voor de liefde. Uiteindelijk kiest ze met haar verstand voor een veilige toekomst. Maar is dit de juiste keuze ...?

Benieuwd naar hoe het afloopt met Mila en hoe Flora en Mila met elkaar verbonden zijn?  

Reactie plaatsen

Reacties

Jules Hoenderop
een maand geleden

Een verhaal over onmacht, liefde en bovendien is ‘Dans door het verleden’ loeispannend verteld. De roman blinkt uit in een vlotte vertelstijl, het hoofdpersonage en haar gedachtewereld en de rake historische setting. Het werkt toe naar een gruwelijke climax, vol met wrange pijnlijkheid, waarna je met een zucht wilt wachten op het volgende deel.

Greetje Grootjans
een maand geleden

Het boek leest makkelijk en vlot en het maakt je nieuwsgierig waardoor je door blijft lezen. Je kunt het boek simpelweg niet wegleggen. Als medium was ik nieuwsgierig of Mila verder gaat in het begeleiden van mensen met levensvragen. Iets wat van alle tijden is, welke naam het in de jaren of in de geschiedenis ook heeft gekregen: heks, waarzegster of medium.

Durkje Postma
een maand geleden

Een verhaal, dat zich afspeelt in een ander tijdperk en van het begin tot het eind boeiend is geschreven, over een klein meisje dat opgroeit tot een volwassen vrouw die te maken krijgt met de invloed die haar vader op haar heeft gehad en nog steeds heeft, door haar te misbruiken en te laten gebruiken alsof ze een gebruiksobject is. Gebrek aan zelfvertrouwen en vertrouwen in de medemens laat zien hoeveel invloed dit heeft op een leven, toen en ook vandaag de dag nog. Het is een verhaal dat je blijft boeien en dat je wilt doorlezen om het leven van Mila, hoe moeilijk ook met haar gevecht en zoektocht naar echte liefde, te volgen. Ik kijk uit naar het vervolg.